Aktualności

20 lutego 2018

Warsztaty z piwowarstwa i ciastkarstwa na kierunku BiPŻ

Student III roku kierunku BiPŻ pan Krzysztof Miśniak poprowadził kolejne warsztaty z piwowarstwa. Uczniowe z Zespołu Szkół im. W.Witosa w Janowie Lubelskim mieli możliwość zapoznania się z surowcami, procesem zacierania oraz posłuchać wykładu na temat produkcji piwa w warunkach domowych. Goszcząca grupa podzieliła się zdecydowanie na dwa zespoły, jeden z nich stanowili Panowie, których interesował… Czytaj więcej »

9 lutego 2018

Obrona pracy inżynierskiej

W dniu dzisiejszym odbyła się obrona pracy inżynierskiej studenta Mechatroniki Wadyma Gusarskiego. Zaprezentował on samodzielnie wykonaną laserową maszynę grawerującą. W trakcie obrony można było przyjrzeć się maszynie grawerującej w trakcie jej pracy jak również obejrzeć kilka dzieł przez nią wykonanych. W obronie jako gość specjalny uczestniczył Pan Przemysław Bolanowski – przedstawiciel Fabryki Aparatury Elektromechanicznej Fanina… Czytaj więcej »

24 stycznia 2018

Wykład i warsztaty nt. kuchni węgierskiej i tureckiej

Kuchnnię oraz wypieki wegierskie i tureckie mogli poznać i posmakować studenci IV roku BiPŻ, którzy na swoich ostatnich zajęcich gościli studentów programu Erasmus. Zajęcia rozpoczął Zsolt Biczó, wyczerpującym wykładem nt. kuchni wegierskiej, podczas którego trwała dyskusja! Nastepnie wykonał ciasto. Również studencji z Turcji przygotowali dla nas deser oraz dwie potrawy. Dziękujemy studentom programu Erasmus za… Czytaj więcej »

19 grudnia 2017

Kolędowanie studentów BiPŻ

Wesołych, pogodnych i zdrowych Świąt Bożego Narodzenia oraz szampańskiej zabawy w Sylwestra życzą studenci BiPŻ!

15 grudnia 2017

Akcja Szlachetna Paczka zakończona sukcesem!

Tegorocznymi Superbohaterami zostali studenci IV roku BiPŻ, a raczej STUDENTKI, ponieważ w grupie mamy same Panie 😀 To one wybrały Rodzinę, przygotowały puszki, zebrały jeszcze w tym tygodniu pieniążki oraz spakowały prezenty! Dziękujemy również Paniom z II roku oraz pozostałym studentom oraz wykładowcom naszej Uczelni! Jesteście niesamowici, że w tak krótkim czasie potrafiliście zdziałać tak… Czytaj więcej »

30 listopada 2017

Szlachetna Paczka w PANS

Po raz pierwszy studenci kieruneku Bezpieczenstwo i Produkcja Żywności organizują akcję SZLACHETNA PACZKA! W tym roku potrzebujacą Rodzinę wybrał IV BiPŻ. Wolontariusze będą czekać na Państwa w INT z nadzieją na wsparcie finansowe i rzeczowe. Wybraliśmy potrzebującą Rodzinę z województwa podkarpackiego (z okolic Przemyśla). Informacje o rodzinie mogą Państwo uzyskać u naszych wolontariuszy, czyli studentów… Czytaj więcej »

24 listopada 2017

VIII Dzień Warsztatów i Wykładów Otwartych z BiPŻ

Kierunek Bezpieczeństwo i Produkcja Żywności specjalnie dla uczniów szkół średnich udostępnił w tym roku cztery pracownie. Podczas warsztatów uczniowie wykonali doświadczenia chemiczne (laboratorium chemiczne), zaś w czasie Warsztatów z Historią Kuchni Polskiej (pracownia technologii żywności) wykonali wyroby spożywcze. Ponadto uczniowie zapoznali się z mikrobiologią (laboratorium mikrobiologii) oraz sprawdzili swoją wrażliwość smakową (pracownia analizy sensorycznej). W… Czytaj więcej »