Sylabusy 2019/2020
Rok 1
- semestr 1
- K 01 Propedeutyka nauki o żywności
- K 02 Produkcja surowców roślinnych
- K 03 Produkcja surowców zwierzęcych
- K 04 Opakowania żywności
- K 05 Ekonomia gospodarki żywnościowej
- P 01 matematyka
- P02 Chemia
- P03 Mikrobiologia ogólna
- 0 04 Antropologia społeczna
- 0 02 Język angielski
- 0 01 Wychowanie fizyczne
- semestr 2
- K 06 Biochemia żywności
- K 07 Chemia żywności
- K 08 Towaroznastwo żywności
- K 09 Toksykologia żywności
- K 10 Materiały wspomagające przetwarzanie żywności
- K 11 Rośliny lecznicze i przyprawowe-1
- K 12 Logistyka i dystrybucja żywności
- KW 01 Prawo żywnościowe-Prawo żywnościowe i kontrola żywności
- 0 03 Technologia informacyjna
- 0 05 Komunikacja interpersonalna
- ROK 2
- semestr 3
- K 13 Ogólna Technologia Żywności
- K 14 Inżynieria procesowa
- K 15 Analiza i ocna jakości żywności
- K 16 Mikrobiologia żywnosci
- K 17 Żywienie człowieka
- K 18 Higiena produkcji żywności
- K 19 Komputerowe wspomaganie projektowania w przemyśle spożywczym
- semestr 4
- K 20 Aparatura w produkcji żywności
- K 21 Przechowalnictwo i chłodnictwo żywności
- K 22 Technologia gastronomiczna
- K 23 Systemy zapewnienia bezpieczeństwa produkcji żywności
- K 24 Zarządzanie przedsiębiorstwami przmyslu spoŻ
- K 25 Statystyka Praktyka kierunkowaI
- ROK 3
- semestr 5
- K 26 Technologia i bezpieczeństwo produktów roślinnych
- K 27 Technologia i bezpieczeństwo produktów zwierzęcych
- K 28 Audytowanie systemów
- K 29 Zafałszowania żywności
- K 30 Seminarium praktyki
- O 07 Ochrona własności intelektualnej
- semestr 6
- B 31 Podstawy projektowania procesu produkcyjnego
- CP 6 Projektowanie procesu produkcji żywności
- CP- 7 Seminarium
- KW 10 Seminarium dyplomowe
- Praktyka kierunkowaII
- ROK 4
- semestr 7
- K 30 Seminarium praktyki
- KW 10 TŻTGZCz 8 Pracownia inżynierska
- Pisanie pracy dyplomowej
- Praktyka specjalnościowaIII
- BLOK TECHNOLOGIA GASTRONOMICZNA
- KW 10 TG 1 Technologia gastronomiczna
- KW 10 TG 2 Nowe metody kulinarne
- KW 10 TG 3 Obsługa konsumenta
- KW 10 TG 4 Wyposażenie zakładów gastronomicznych
- KW 10 TG 8 Pracownia inżynierska
- KW 10 TŻ 6 Zagrożenia w gastronomii
- BLOK TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI
- KW 10 TŻ 1 Produkcja żywności III
- KW 10 TŻ 2 Produkcja żywności IV
- KW 10 TŻ 3 Ocena jakości i bezpieczeństwa żywnosc iII
- KW 10 TŻ 4 Ocena jakości i bezpieczeństwa zywności III
- KW 10 TŻ 5 Marketing żywności
- KW 10 TŻ 6 Zagrożenia w żywności
- KW 10 TŻ 8 Pracownia inżynierska
- BLOK ŻYWIENIE CZŁOWIEKA Z DIETETYKĄ
- KW 10 ŻCz 8 Pracownia inżynierska
- KW 10 ŻCz 1 Dietetyka
- KW 10 ŻCz 4 Żywność dietetyczna
- KW 10 ŻCz 6 Ocena żywnienia
- KW 10 ŻCz 7 Poradnictwo dietetyczne
- PRZEDMIOTY WYBIERALNE
- TRENDY W PRODUKCJI ŻYWNOŚCI
- KW 07 1 Żywność wygodna
- KW 07 2 Żywność innowacyjna
- KW 07 3 Żywność prozdrowotna
- KW 07 4 Żywność wzbogacona
- KW 07 5 Biotechnologia żywności
- KW 07 6 Żywność dietetyczna
- EDUKACJA ŻYWIENIOWA
- K W 06 1 Dietetyka
- K W 06 2 Ocena żywnienia
- K W 06 3 Epidemiologia żywienia
- K W 06 4 Nowe metody kulinarne
- KW 06 5 1 Żywienie wybranych grup -Żywienie niemowląt i małych dzieci
- KW 06 5 2 Żywienie wybranych grup- Żywienie osób starszych
- PRODUKCJA ŻYWNOŚCI
- KW 04 1 Produkcja wyrobów z mięsa
- KW 04 2 Produkcja wyrobów z owoców i warzyw
- KW 04 3 Technologia koncentratów spożywczych
- KW 04 4 Technologia piekarstwa
- KW 04 5 Technologia tłuszczów jadalnych
- KW 04 6 Technologia procesów fermentacyjnych
- KW 04 7 Technologie w produkcji żywności prozdrowotnej
- KW 04 8 Technologia czekolady
- KW 04 9 Technologia ciastkarstwa
- OCENA JAKOŚCI I BEZPIECZEŃSTWA ŻYWNOŚCI
- KW 05 2 Analiza sensoryczna żywności
- KW 05 3 Chromatografia cieczowa w ocenie jakości żywności
- KW 05 1 Analiza instrumentalna
- KW 05 4 Mikrobiologia żywności
- KW 05 5 Straty żywności