Sylabusy
Semestr 1
- K 12 Propedeutyka nauk o żywności
- K 13 Propedeutyka kosmetologii
- K 14 Żywienie człowieka
- O 01 J. angielski
- O 02 Wychowanie fizyczne
- O 04 Wiedza o Polsce
- O 08 Podstawy zarządzania dla inzynierów
- P 01 Matematyka
- P 02 Fizyka
- P 03 Chemia ogólna i nieorganiczna
Semestr 2
- K 01 Biochemia
- K 03 Mikrobiologia ogólna
- K 19 Prawo żywnościowe i kosmetyczne
- O 03 Technologia informacyjna
- P 04 Chemia organiczna
Semestr 3
- K 02 Biotechnologia
- K 04 Mikrobiologia farmaceutyczna
- K 14 Inżynieria procesowa i aparatura
- K 17 Analiza chemiczna w przemyśle kosmetycznym i spożywczym
- K 20 Prawo gospodarcze
- K 29 Zioła i agrochemia w uprawie ziół
Semestr 4
- K 05 Diagnostyka mikrobiologiczna
- K 07 Dermatologia i fizjologia skóry
- K 08 Alergologia
- K 09 Rośliny lecznicze i substancje biologicznie czynne
- K 10 Surowce kosmetyczne
- K 15 Technologie w produkcji kosmetykow
- K 16 Suplementy diety
- K 21 Zarządzanie przedsiębiorstwem
- K 24 Spedycja międzynarodowa
- O 08 Ekonomia
Semestr 5
- K 06 Toksykologia
- K 22 Promocja i reklama produktu regionalnego
- KW 01 Receptura kosmetyków
- KW 01 Receptura suplementów
- KW 02 Metody oceny kosmetyków
- KW 02 Metody oceny suplementów
- KW 03 Unormowania prawne dotyczące kosmetyków
- KW 03 Unormowania prawne dotyczące suplementow
- KW 04 Jakość i bezpieczeństwo produktu kosmetycznego
- KW 04 Jakość i bezpieczeństwo suplementu
- O 07 Ochrona własności intelektualnej
Semestr 6
- K 18 Nanotechnologie w produkcji kosmetyków i suplementów diety
- K 23 Obsługa klienta
- K 25 Automatyzacja i robotyzacja procesow produkcyjnych
- K 27 Recykling materiałow i odzysk surowców
- K 31 Seminarium
- KW 06 Opakowania produktow kosmetycznych
- KW 06 Opakowania suplementów diety
- KW 07 Kosmetyki naturalne – biokosmetyki
- KW 07 Nutrikosmetyki
- KW 08 Projektowanie produktu kosmetycznego
- KW 08 Projektowanie suplementu diety
- O 06 Podstawy przedsiębiorczości