Kierunek Bezpieczeństwo i Produkcja Żywności

Szanowni Państwo,
Witamy na stronie internetowej kierunku Bezpieczeństwo i Produkcja Żywności
Instytut Nauk Technicznych od 2012 roku prowadzi studia I stopnia inżynierskie w trybie stacjonarnym na kierunku Bezpieczeństwo i Produkcja Żywności w zakresie trzech specjalności: technologia żywności, żywność prozdrowotna oraz żywienie człowieka z dietetyką. Na kierunku Bezpieczeństwo i Produkcja Żywności studenci nabywają wiedzę z zakresu technologii wytwarzania wyrobów pochodzenia roślinnego, zwierzęcego oraz produktów gastronomicznych, poznając zasady przygotowania, przetwarzania, utrwalania, pakowania, magazynowania, transportu i wprowadzania do obrotu.
Studenci nabywają również wiedzę i umiejętności związane z oceną jakości i bezpieczeństwa zdrowotnego surowców, półproduktów i wyrobów gotowych.
Studia trwają 3,5 roku i kończą się obroną pracy i uzyskaniem tytułu zawodowego inżyniera. Studia na kierunku Bezpieczeństwo i Produkcja Żywności mogą odbywać się również według indywidualnego systemu studiowania.
[Więcej informacji o kierunku studiów]
Lokalizacja Instytutu Nauk Technicznych
Instytut Nauk Technicznych
ul.Żołnierzy I Armii Wojska Polskiego 1 E
37-700 Przemyśl
Kontakt:
tel. (16) 735 52 62
tel. (16) 16 735 52 52
tel. (16) 16 735 52 28
e-mail: bpz.int@pansp.pl
Instytut położony jest w nowoczesnym budynku Kolegium Technicznego PANS na Bakończycach
Lokalizacja Instytutu Nauk Technicznych w Google Maps
Władze Instytutu
Dziekan wydziału
dr inż. Wioletta Tomaszewska-Górecka
Kolegium Techniczne II piętro pokój 3.16
Dyrektor Instytutu
dr inż. Ireneusz Kaczmar
Koordynator Zakładu Bezpieczeństwa i Produkcji Żywności
prof. dr hab. inż. Mariusz Witczak
Kolegium Techniczne pokój 2.13
Sekretariat Instytutu
Kolegium Techniczne
ul. Żołnierzy I Armii Wojska Polskiego 1 E
II piętro pokój 3.26
37-700 Przemyśl
tel. (16) 16 735 52 52
e-mail: bpz.int@pansp.pl
Godziny pracy Sekretariatu: od poniedziałku do piątku 7.30 – 15.30
Godziny przyjmowania studentów: poniedziałek, wtorek, środa, czwartek 10.00 – 14.00
(w piątek sekretariat nieczynny dla studentów).
Współpraca
W ramach współpracy z instytucjami na terenie miasta Przemyśla pracownicy Instytutu Nauk Technicznych zatrudnieni na kierunku Bezpieczeństwa i Produkcji Żywności współpracują z innymi ośrodkami akademickimi i przedsiębiorstwami:
- Uniwersytetem Rzeszowskim
- Wojewódzką Stacją Sanitarno-Epidemiologiczną w Rzeszowie
- Restauracją Zamkową w Krasiczynie
- Zespołem Szkół Usługowo-Hotelarskich i Gastronomicznych w Przemyślu
- I Liceum Ogólnokształcącym im. Juliusza Słowackiego w Przemyślu
Kierunek w mediach społecznościowych
Zapraszamy do odwiedzenia naszej strony na Facebook’u:
