Sylabusy na cykl kształcenia 2020/2021 – 2021/2022
Semestr I
K 01 Propedeutyka nauki o żywności
K 05 Podstawy zarządzania dla inzynierów
Semestr II
0 05 Komunikacja interpersonalna
K 10 Materiały wspomagające przetwarzanie żywności
K 11 Rośliny lecznicze i przyprawowe-1
KW 01 Prawo żywnościowe-Prawo żywnościowe i kontrola żywności
KW 07 2 Trendy w produkcji żywności – Żywność innowacyjna
O 05 Komunikacja interpersonalna
Semestr III
K 13 Ogólna Technologia Żywności
K 15 Analiza i ocna jakości żywności
K 18 Higiena produkcji żywności
K 21 Przechowalnictwo i chłodnictwo żywności
Semestr IV
K 20 Aparatura w produkcji żywności
K 22 Technologia gastronomiczna
K 23 Systemy zapewnienia bezpieczeństwa produkcji żywności
K 24 Zarządzanie przedsiębiorstwami przmyslu spoŻ
Semestr V
K 26 Technologia i bezpieczeństwo produktów roślinnych
K 27 Technologia i bezpieczeństwo produktów zwierzęcych
K 28 Audytowanie systemów K 29 Zafałszowania żywności
KW 02 Projektowanie procesu produkcji zywności Projektowanie zakładów gastronomicznych
O 07 Ochrona własności intelektualnej
Semestr VI
KW 02 Projektowanie nowych produktów – Projektowanie nowych potraw
O 06 Podstawy przedsiębiorczości
Semestr VII
KW 08 TŻTGZCz 8 Pracownia inżynierska
BLOK TECHNOLOGIA GASTONOMICZNA
KW 08 TG 1 Technologia gastronomiczna
KW 08 TG 2 Nowe metody kulinarne
KW 08 TG 4 Wyposażenie zakładów gastronomicznych
KW 08 TG 8 Pracownia inżynierska
KW 08 TŻ 6 Zagrożenia w gastronomii
BLOK TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI
KW 08 TŻ 3 -KW 05 2 Ocena jakości i bezpieczeństwa żywnosc iII
KW 08 TŻ 4 Ocena jakości i bezpieczeństwa zywności III
KW 08 TŻ 6 Zagrożenia w żywności
KW 08 TŻ 8 Pracownia inżynierska
KW 08 TŻ- TG-ŻCz 4 Produkcja żywności
IV KW 08 TŻ-TG-ŻCz 1 Produkcja żywności III
BLOK ŻYWIENIE CZŁOWIEKA Z DIETETYKĄ
KW 08 ŻCz 8 Pracownia inżynierska
KW 08 ŻCz 4 Żywność dietetyczna
KW 08 ŻCz 7 Poradnictwo dietetyczne
EDUKACJA ŻYWIENIOWA
K W 06 4 Nowe metody kulinarne
KW 06 5 1 Żywienie wybranych grup -Żywienie niemowląt i małych dzieci
KW 06 5 2 Żywienie wybranych grup- Żywienie osób starszych
OCENA JAKOŚCI I BEZPIECZEŃSTWA ŻYWNOŚCI
KW 05 2 Analiza sensoryczna żywności
KW 05 3 Chromatografia cieczowa w ocenie jakości żywności
KW 05 1 Analiza instrumentalna
KW 05 4 Mikrobiologia żywności
PRODUKCJA ŻYWNOŚCI
CP-3 CP-10Technologia przetwórstwa ryb
KW 04 1 Produkcja wyrobów z mięsa
KW 04 2 Produkcja wyrobów z owoców i warzyw
KW 04 3 Technologia koncentratów spożywczych
KW 04 4 Technologia piekarstwa
KW 04 5 Technologia tłuszczów jadalnych
KW 04 6 Technologia procesów fermentacyjnych
KW 04 7 Technologie w produkcji żywności prozdrowotnej
KW 04 9 Technologia ciastkarstwa
TRENDY W PRODUKCJI ŻYWNOŚCI