Sylabusy cykl 2022/2023
Przedmioty kształcenia kierunkowego wybieralne
- KW 01 Prawo żywnościowe – Prawo żywnościowe i kontrola żywności
- KW 02 Projektowanie procesu produkcji żywności Projektowanie zakładów gastronomicznych
- KW 03 Projektowanie nowych produktów – Projektowanie nowych potraw
- KW 07 2 Trendy w produkcji żywności – Żywność innowacyjna
- KW 08 Pracownia inżynierska
- KW 10 Seminarium dyplomowe
Przedmioty kształcenia kierunkowego:
- K 01 Propedeutyka nauki o żywności
- K 02 Surowce roślinne
- K 03 Surowce zwierzęce
- K 04 Opakowania żywności
- K 05 Podstawy zarządzania dla inżynierów
- K 06 Analiza sensoryczna
- K 07 Chemia żywności
- K 08 Towaroznawstwo żywności
- K 10 Materiały wspomagające przetwarzanie żywności
- K 11 Rośliny lecznicze i przyprawowe -1
- K 12 Biotechnologia
- K 13 Ogólna Technologia Żywności
- K 14 Inżynieria procesowa
- K 15 Analiza i ocena analizy żywności
- K 16 Mikrobiologia żywności
- K 17 Żywienie człowieka
- K 18 Higiena produkcji żywności
- K 19 Komputerowe wspomaganie projektowania w przemyśle spożywczym
- K 20 Aparatura w produkcji żywności
- K 21 Przechowalnictwo i chłodnictwo żywności
- K 22 Technologia gastronomiczna
- K 23 Systemy zapewnienia bezpieczeństwa produkcji żywności
- K 24 Zarządzanie przedsiębiorstwami przemysłu spożywczego
- K 26 Technologia i bezpieczeństwo produktów roślinnych
- K 27 Technologia i bezpieczeństwo produktów zwierzęcych
- K 28 Audytowanie systemów
- K 29 Zafałszowania żywności
- K 30 Seminarium praktyki
Przedmioty kształcenie ogólnego
- 0 01 Wychowanie fizyczne
- 0 02 Język Angielski
- 0 03 Technologia informacyjna
- 0 04 Antropologia społeczna
- 0 05 Komunikacja interpersonalna
- 0 06 Podstawy przedsiębiorczości
- 0 07 Ochrona własności intelektualnej
Przedmioty kształcenia podstawowego
- P 01 Matematyka
- P 02 Chemia
- P 03 Mikrobiologia ogólna
- P 05 Grafika inżynierska
- P 06 Biochemia
- P 07 Statystyka
- P 09 Toksykologia
Inne
Trendy w produkcji żywności
- KW 07 1 Żywność wygodna
- KW 07 2 Żywność innowacyjna
- KW 07 3 Żywność prozdrowotna
- KW 07 4 Żywność wzbogacona
- KW 07 5 Biotechnologia żywności
- KW 07 6 Żywność dietetyczna
Blok technologia żywności
- KW 08 TŻ 3-KW 05 2 Ocena jakości i bezpieczeństwa żywności III
- KW 08 TŻ 4 Ocena jakości i bezpieczeństwa żywności III
- KW 08 TŻ 5 Marketing żywności
- KW 08 TŻ 6 Zagrożenia w żywności
- KW 08 TŻ 8 Pracownia inżynierska
- KW 08 TŻ-TG-ŻCz 4 Produkcja żywności IV
- KW 08 TŻ -TG ŻCz 1 Produkcja żywności III
Blok żywienia człowieka z dietetyką
- KW 08 Żcz 8 Pracownia inżynierska
- KW 08 ŻCz 1 Dietetyka
- KW 08 ŻCz 4 Żywność dietetyczna
- KW 08 ŻCz 6 Ocena żywienia
- KW 08 ŻCz 7 Poradnictwo dietetyczne
Blok żywność prozdrowotna
- KW 08 ŻP 5 Edukacja żywieniowa III
- KW 08 ŻP 8 Prozdrowotne metody kulinarne
- KW 08 ŻP 1 Prozdrowotne surowce żywnościowe
- KW 08 ŻP 2 Substancje biologicznie czynne
- KW 08 ŻP 3 Technologie w produkcji żywności prozdrowotnej
- KW 08 ŻP 4 Ocena jakości i bezpieczeństwa żywności III
- KW 08 ŻP 6 Żywność wzbogacona i suplementy diety
- KW 08 ŻP 7 Żywność dietetyczna
- KW 08 ŻP 9 Pracownia inżynierska
Edukacja żywieniowa
- KW 06 1 Dietetyka
- KW 06 2 Ocena żywienia
- KW 06 3 Epidemiologia żywienia
- KW 06 4 Nowe metody kulinarne
- KW 06 5 1 Żywienie wybranych grup – Żywienie niemowląt i małych dzieci
- KW 06 5 2 Żywienie wybranych grup – Żywienie osób starszych
Ocena jakości i bezpieczeństwa żywności
- KW 05 2 Analiza sensoryczna żywności
- KW 05 3 Chromatografia cieczowa w ocenie jakości żywności
- KW 05 1 Analiza instrumentalna
- KW 05 4 Mikrobiologia żywności
- KW 05 5 Straty żywności
Produkcja żywności
- CP-3 CP -10Technologia przetwórstwa ryb
- KW 04 1 Produkcja wyrobów z mięsa
- KW 04 2 Produkcja wyrobów z owoców i warzyw
- KW 04 3 Technologia koncentratów spożywczych
- KW 04 4 Technologia piekarstwa
- KW 04 5 Technologia tłuszczów jadalnych
- KW 04 6 Technologia procesów fermentacyjnych
- KW 04 7 Technologia w produkcji żywności prozdrowotnej
- KW 04 8 Technologia czekolady
- KW 04 9 Technologia ciastkarstwa